PIEROGOWY KONKURS KULINARNY

Zaproszenie do udziału w Pierogowym Konkursie Kulinarnym

Gmina Czarny Bór po raz 15  jest organizatorem znanego w regionie Konkursu Kulinarnego „Dolnośląskie Święto Pieroga”. Pierogowe szaleństwa kulinarne odbędą się podczas Gminnych Dożynek, organizowanych 1 września  2018 r na stadionie w miejscowości Czarny Bór. Jest to największa tego typu impreza w regionie i  cieszy się tak dużym powodzeniem, że co roku odwiedza nas setki ludzi z całego Dolnego  Śląska.  Każdy podmiot startujący w Konkursie ma możliwość nie tylko zaprezentowania umiejętności kulinarnych swojej instytucji, ale również sprzedaży pierogów. W roku ubiegłym duża ilość odwiedzających i kupujących sprawiła, że na prawie wszystkich stoiskach zabrakło przygotowanych przez uczestników pierogi.

Jeżeli lubicie lepić pierogi lub jesteście restauracją produkującą między innymi wyroby pierogowe to zapraszamy Państwa do wzięcia udziału w Konkursie Kulinarnym. W zamian czekają nie tylko cenne nagrody finansowe ale również możliwość sprzedaży swoich pierogów podczas Dolnośląskiego Święta Pierogowego. Konkurs jest tak przygotowany, że każdy może wziąć w nim udział. Jak co roku są trzy kategorie: Amatorzy, Instytucje i Organizacje oraz Kucharze Profesjonaliści.   

W załączeniu formularz zgłoszeniowy oraz regulamin Konkursu.

 Bardzo serdecznie zapraszamy do Czarnego Boru  1 września 2018.

FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY KONKURS PIEROGOWY 2018

Regulamin konkursu na najsmaczniejsze pierogi

 

 

 

Komentowanie jest wyłączone