PIEROGOWY KONKURS KULINARNY

Zaproszenie do udziału w Pierogowym Konkursie Kulinarnym

Gmina Czarny Bór po raz 15  jest organizatorem znanego w regionie Konkursu Kulinarnego „Dolnośląskie Święto Pieroga”. Pierogowe szaleństwa kulinarne odbędą się podczas Gminnych Dożynek, organizowanych 1 września  2018 r na stadionie w miejscowości Czarny Bór. Jest to największa tego typu impreza w regionie i  cieszy się tak dużym powodzeniem, że co roku odwiedza nas setki ludzi z całego Dolnego  Śląska.  Każdy podmiot startujący w Konkursie ma możliwość nie tylko zaprezentowania umiejętności kulinarnych swojej instytucji, ale również sprzedaży pierogów. W roku ubiegłym duża ilość odwiedzających i kupujących sprawiła, że na prawie wszystkich stoiskach zabrakło przygotowanych przez uczestników pierogi.

Jeżeli lubicie lepić pierogi lub jesteście restauracją produkującą między innymi wyroby pierogowe to zapraszamy Państwa do wzięcia udziału w Konkursie Kulinarnym. W zamian czekają nie tylko cenne nagrody finansowe ale również możliwość sprzedaży swoich pierogów podczas Dolnośląskiego Święta Pierogowego. Konkurs jest tak przygotowany, że każdy może wziąć w nim udział. Jak co roku są trzy kategorie: Amatorzy, Instytucje i Organizacje oraz Kucharze Profesjonaliści.   

W załączeniu formularz zgłoszeniowy oraz regulamin Konkursu.

 Bardzo serdecznie zapraszamy do Czarnego Boru  1 września 2018.

FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY KONKURS PIEROGOWY 2018

Regulamin konkursu na najsmaczniejsze pierogi

 

 

 

Konkurs Kulinarny „Wielkanocne Wariacje Jajeczne”

Wielkanoc tuż tuż. Niektórzy już przygotowują się do tych wyjątkowych świąt zastanawiając się, co przygotować na świąteczny stół. A przecież na pewno nie może na nim zabraknąć jajek. W poszukiwaniu ciekawych przepisów z jajkiem w roli głównej postanowiliśmy ogłosić Konkurs Kulinarny „Wielkanocne Wariacje Jajeczne”. Zapraszamy więc mieszkańców Czarnego Boru, bez względu na wiek, do udziału w tym smacznym Konkursie. Przedmiotem konkursu jest potrawa, której głównym składnikiem jest jajko i jest ona samodzielnym posiłkiem (odpadają więc sosy,dipy, majonezy itp.). Warunkiem udziału w konkursie jest dostarczenie do siedziby Biblioteki + Centrum Kultury w Czarnym Borze, w nieprzekraczalnym terminie do dnia 4 kwietnia 2017r, wypełnionej karty zgłoszeniowej. Jeden uczestnik może zgłosić do konkursu do 3 potraw. Uczestnicy konkursu są zobowiązani do dostarczenia w dniu 10 kwietnia 2017 o godzinie 17.00 wcześniej przygotowanych potraw na miejsce oficjalnego rozstrzygnięcia konkursu, czyli do siedziby Centrum Kultury w Czarnym Borze. Ilość przygotowanej potrawy musi być wystarczająca dla 4 członków komisji oceniającej. Oceny potraw i wyboru laureatów dokona Komisja Konkursowa powołana przez Organizatorów. Oceniane będą :

  • smak potrawy ( w skali 1-10 punktów)
  • wygląd potrawy ( w skali 1-10 punktów)
  • oryginalność potrawy ( w skali 1-5)

Komisja konkursowa wyłoni z każdej kategorii wiekowej po trzy zwycięskie miejsca. Cenne nagrody rzeczowe zostaną wręczone przez Organizatorów od razu po wyłonieniu zwycięzców.

Zapraszamy Serdecznie!

formularz-zgloszeniowy-na-konkurs-kulinarny-

Regulamin konkursu kulinarnego