Konkurs Kulinarny „Wielkanocne Wariacje Jajeczne”

Wielkanoc tuż tuż. Niektórzy już przygotowują się do tych wyjątkowych świąt zastanawiając się, co przygotować na świąteczny stół. A przecież na pewno nie może na nim zabraknąć jajek. W poszukiwaniu ciekawych przepisów z jajkiem w roli głównej postanowiliśmy ogłosić Konkurs Kulinarny „Wielkanocne Wariacje Jajeczne”. Zapraszamy więc mieszkańców Czarnego Boru, bez względu na wiek, do udziału w tym smacznym Konkursie. Przedmiotem konkursu jest potrawa, której głównym składnikiem jest jajko i jest ona samodzielnym posiłkiem (odpadają więc sosy,dipy, majonezy itp.). Warunkiem udziału w konkursie jest dostarczenie do siedziby Biblioteki + Centrum Kultury w Czarnym Borze, w nieprzekraczalnym terminie do dnia 4 kwietnia 2017r, wypełnionej karty zgłoszeniowej. Jeden uczestnik może zgłosić do konkursu do 3 potraw. Uczestnicy konkursu są zobowiązani do dostarczenia w dniu 10 kwietnia 2017 o godzinie 17.00 wcześniej przygotowanych potraw na miejsce oficjalnego rozstrzygnięcia konkursu, czyli do siedziby Centrum Kultury w Czarnym Borze. Ilość przygotowanej potrawy musi być wystarczająca dla 4 członków komisji oceniającej. Oceny potraw i wyboru laureatów dokona Komisja Konkursowa powołana przez Organizatorów. Oceniane będą :

  • smak potrawy ( w skali 1-10 punktów)
  • wygląd potrawy ( w skali 1-10 punktów)
  • oryginalność potrawy ( w skali 1-5)

Komisja konkursowa wyłoni z każdej kategorii wiekowej po trzy zwycięskie miejsca. Cenne nagrody rzeczowe zostaną wręczone przez Organizatorów od razu po wyłonieniu zwycięzców.

Zapraszamy Serdecznie!

formularz-zgloszeniowy-na-konkurs-kulinarny-

Regulamin konkursu kulinarnego

Komentowanie jest wyłączone